www.woodcraft.cz

1. sněm rodu Přátel divočiny venku

(21.4. 2023 - 3.8. 23)
Sněm bubnovaní1 svetlo2 svetlo3 svetlo
 
Za zpěvu sněmovního svolávacího signálu spolu s bubnováním jsme zahájili sněm a zapálili jsme oheň velkého ducha po způsobu dětí lesa. Předem jsme si vyrobili pochodně, kterou pak děti zapálily ze čtyř stran hranici a pronesly woodcrafterský zákon:
 
Zapaluji světlo krásy: Buď čistý, silný a vždy ochraňuj přírodu.
Zapaluji světlo pravdy: Mluv pravdu, buď pokorný a hraj čistě podle pravidel.
Zapaluji světlo síly: Buď odvážný, mlčenlivý a poslouchej.
Zapaluji světlo lásky: Buď laskavý, ochotně pomáhej a žij radostně.
 
Do sněmovního ohně jsme hodili uhlík z ligového sněmu, aby tak byl symbolicky propojen ústřední oheň ze všech woodcrafterských sněmů a druhý den ráno jsme si ze sněmoviště zase odebrali uhlík do speciální kovové schránky na příští sněm o zimním slunovratu.  
 
K očištění sněmovního místa jsme si přivezli malou pochodeň ze šalvěje, kterou jsme si vyrobili doma zatočením čerstvé šalvěje do paličky, jejím svázaním a několika denním sušením. Na sněmu jsme pak do mořské lastury - hřebenatky vložili žhavý uhlík, o který jsme šalvějovou pochodeň zapálili a poprosili všechny hodné duchy, aby se tento sněm povedl a inspiroval nás k osobnímu růstu. Pak jsme s ní obešli všechny účastníky sněmu a kouřem ze šalvěje jsme se očistili. 
 
Po úvodním slovu náčelníka o woodcrafterské vlajce, znaku woodcraftu, obřadním plátnu s kresbou čtyřnásobného ohně a o historii woodcraftu, jsme se pobavili u táborových písní a her. 
 
Slavnostním vyvrcholením sněmu bylo udílení korálků na naše kožené přívěšky za naše šikovné korálkové činy lóže skřítků, orlích per jako odznáčků, které jsme si přidělali na šerpy jako pocty za obdivuhodné činy orlích per malé a velké lóže, včetně památečných dekretů a dosažených titulů lesní moudrosti.
 
w zakonKubik orli peroOrli pero MatuskaOrli pero Šali
 
Na konci jsme si zazpívali modlitbu kmene Omaha: "Otče stojíš mi ku pomoci a já jsem tvůj" a slavnost tím uzavřeli. 
 
 
Homolová Kateřina - Šali
powered by © Pavel Spáleny web engine - Yučikala Wičaša www.yucikala.net