www.woodcraft.cz

Soví tábor

(29.7. 2023 - 5.8. 23)
Měli jsme obrovské štěstí, protože kmen sov nám obdivuhodně bez záruk půjčil své úžasné táborové vybavení, od krásných týpíček po dokonale vybavenou kuchyň a parádní jídelnu. Liga lesní moudrosti nám pronajala nádherné tábořiště u potoka a novinkou byla i nově postavená zálesácká sprcha, která je naprosto dokonalá.
 
Počasí bylo vyloženě aprílové a střídal se déšť, jasno a polojasno. Díky tomu jsme byli více v tábořišti a věnovali se plnění zasvěcovací stezky, hraní her, malebnému tvoření a lukostřelbě. Měli jsme sebou buzoly a mapu, křesadla a pazourky, maskovačky na zážitkovou výuku první pomoci, ale na to už se pořádně nedostalo. Procházeli jsme se po okolí, navštívili řeku Sázavu a jednou jsme si i cestu zkrátili vláčkem.
 
Radostnou atmosféru navozovali i naše indiánské bubny při ranním a večerním zpěvu při východu a západu slunce a hraní táborových písní na ukulele. Ke studánce jsme chodili nejen pro čistou pramenitou vodu, ale běhali jsme tam i v rámci ranní rozcvičky, kterou jsme pak dokončovali ve velkém týpí. 
PosezeniZpívali U krizeProcházkaVareni na kamnech DopisStříleli lukamaProchajdaPratelstviLaser prolejzackaProlejzaniNosení driviHryDovadeniChyse PrekazkovkaPrekazkovka v recePodlozkaU WilihoRuda samankaHlavolam
Rudá šamanka nám posílala zprávy a věnovala nám táborovou kroniku. V noci se nám pak zjevila u paprskového bludiště, kde meditovala. Podařilo se nám poskládat hlavolam a probudit ji. Měla radost, že jsme splnili zasvěcovací stezku. Před časem se totiž zjevila Šali v noci ve snu a neobyčejně ji svoji lehkostí bytí inspirovala a požádala o kráčení po stezce. Kouzelnou formulí před námi vykouzlila slaďoučký elixír života a na památku jsme si od ní odnesli duhové amulety na krk. 
Ruda samankaBubnovaniLivanceIndiánské hryIndianske propriety
Zavítali jsme do srubu ligového náčelníka rady orlích per Wiliho Wilhelma, kde nám s jeho ženou Zdeničkou ukazovali jejich láskyplné malebné tvoření a inspirace pro woodcrafterskou činnost. 
PouzdroInspirace indiánské vyrobkyNuzKonikVaricBunkrDoupataStrom objimani
Slavnostním vyvrcholením našeho táboření byl sněm, kde jsme získali korálky, orlí pera a tituly lesní moudrosti za naše stoupání na horu.
 
Děti si udělaly v lese nad tábořištěm dvě doupata, kde si vychutnávaly samosprávu, svobodu a týmovou spolupráci. 
 
Blížil se odjezd a zase déšť, takže jsme v nejlepším skončili a odjeli domů. V našich srdcích se však za ten týden v malebném přírodním indiánském prostředí po boku přátel probudil táborový duch jako semínko, který už si samo razí půdou svou cestu ke slunci a nezáleží mu, v jaké fázi se zrovna nachází. Zná směr, má sebedůvěru, radost ze sdílení, nadšení ke stoupání na horu a vděčnost za život.
 
Homolová Kateřina - Šali
powered by © Pavel Spáleny web engine - Yučikala Wičaša www.yucikala.net