www.woodcraft.cz

Podzimní sněm 2006

(28.10. 2006)
budka

Toho dne byla sobota 28. 10. 2006. Před 15:00 hodinou jsme se začali pomalu, ale jistě scházet před telefonní budkou v Kolíně. Já, Wanahčavin, Čeyanala s Pavlem a Padre, Hanka a Hynek. Přesně v 15:00 telefon v budce zazvonil. Opatrně jsem zvedla sluchátko, abych zjistila, co že se to děje. V budce se ozval podivný hlas, na první poslech ruská mafie. No nazdar. Instrukce jsou jasné. Batohy musíme odložit na nedalekou křižovatku a vrátit se k budce. Nejistým krokem jsme se tam vydali, v dálce vidíc povědomé auto, větší, stříbrné… na první pohled značně divné. Ale tak kromě Padreho, odkládáme svá zavazadla a pomalu, ale jistě se vracíme k budkám. Auto se skřípěním pneumatik zastavuje u našich zavazadel a osoba menšího a drobnějšího vzrůstu se snaží naložit zavazadla do auta. Moc se jí to nedaří, ale nakonec dovláčí i poslední batoh do auta a maskovaný řidič kolem nás velice rychle ujíždí.

Vrátili jsme se k budkám a s hrůzou zjistili, že ta naše je obsazená. Tak fajn. Telefonující osoba naštěstí brzy odchází a my můžeme čekat na další instrukce. Telefon zazvoní a já opět s obavami zvedám sluchátko. Další člen mafie, tentokrát poněkud mladší se mi pokouší předat další instrukce. Špatné spojení a moje značná natvrdlost ovšem způsobují informační šum a ve výsledku z toho zbude sdělení, že další instrukce jsou pod mostem, naproti elektrárně. Tak tedy ku mostu vpřed, zpátky ani krok.

Jenže to nikdo z nás netušil, kolik těch mostů v Kolíně je. Hledáme pod prvním, hledáme pod druhým, vracíme se k prvnímu, lítáme jako blázni a jediný, co nás uklidňuje je, že klíče od cílené klubovny mám jenom já v kapse. Nakonec nás Hanka přesvědčila, že vlastně existuje ještě další most dál a tak se vydáváme k němu. A měla pravdu! Pod ním je ukryta další zpráva. Usedáme na nedaleké lavičky a otevíráme zprávu v obálce GE Money Bank.

list

Vyrážíme směr ostrov a altánek. Cestou podél kolejí potkáváme skupinku bezdomovců co obydleli pochybný baráček, ale to je jediná příhoda. Jinak cesta probíhá klidně. Dostáváme se na ostrůvek a zanedlouho nacházíme altánek. No… asi to kdysi byl altánek, teď už to vypadá jako omlácené cosi, altánkovitého tvaru. Ale naštěstí někdo v dáli zahlédl altánek číslo dvě a tam se nalézá zpráva číslo nevím kolik, ale v druhé obálce GE Money Bank. V parku na ostrově je nádherně, podzim už je v listech stromů znát a sluníčko stále mírně hřeje.

Další cíl byla telefonní budka mezi stadionem a rybníčkem. Zanedlouho k ní dorážíme a po chvíli budka zvoní. Na něčí návrh se představuju jako Policie ČR a ptám se, co si přejí. Mafie okamžitě sluchátko pokládá, ale kurážně během chvilky volá znova s výstrahou, ať si neděláme srandičky a že nás asistent během chvilky vyzvedne. Z asistenta se vyklubala Tina, následně Yuči a za družného hovoru dorážíme ke klubovně. Vynášíme svoje věci z auta a přemisťujeme se do klubovny.

Tam Yuči slavnostně zahajuje sněm. Na řadu přichází vybírání poplatků, uznávání Orlích per, proslovy funkcí… teda jen moje a Yučiho, protože kmenová účast byla slabší, ale za to byla hojná účast návštěv. Na sněmu jsme si zahráli moooooc dobrou hru o to, která dvojice sní rychleji lázeňskou oplatku. Vzhledem k tomu, že jsem před začátkem soutěže dostala poněkud větší záchvat smíchu, prohrály jsme s Tinou v rekordním časem, který nebyl kronikářem zaznamenán.

Asi tak někdy uprostřed sněmu dorazila Wanyanka, se kterou pokračovalo povídání, obdržení obrázků od Padreho, odchod Padreho, Hanky a Hynka a odpoledne plné velice náročných her a to jak duševně tak i fyzicky. Například jsme hráli Bombu bum (nevím, jak se to jmenovalo, ale vybouchla jsem mockrát), Uno a Aktivity.

Nutno dodat, že sněm by více než příjemný a cesta zpátky do Prahy taktéž.

Arja


budka

Hau kóla,
čas se naplnil, listí ze stromů pomalu mizí a my bychom měli mít v sobotu 28.10. sněm.

K této slavnostní události tímto posílám předůležité informace, kterých se držte jako klíště. Sněm bude netradiční a novátorský - než sněm začne, budete muset najít cestu na sněmoviště. A to nebude - mí stateční bojovníci i bojovnice - jen tak! Avšak nebojte se, indicií bude víc než dost...

Přibližný program:

15:00 sraz u telefonní budky v Kolíně před nádražím - na místě, kde parkují taxíky. Sraz je přesně - nezpozděte se ani o minutu! Pokud bude budka zvonit, zvedněte telefon - je to možná Vaše jediná šance, jak sobotu přežít...

16:00-18:00 pro ty kteří přežijí - sněm v místě, kde se doposud nikdy neudál přibližný program sněmu:
  • ROP
  • zahájení zapálením 4 násobného ohně
  • proslov náčelníka, ohnivce, kronikáře, náč. ROP
  • udílení OP a titulů
  • vstup do kmene (bude nějaký?)
  • hra (krátká, avšak dobrá)
  • diskuze
  • grant od GE Money Bank
  • jak to vypadá s podzimním tábořením
  • stromek na brigádě
  • konec sněmu

18:00- 0:00 hry, povídání, vodní dýmka?, prostě volná zábava možnost přespat existuje, ale raději si vezměte spacák. Návrat do domovů je individuální :-)

Co s sebou:

  • slavnostní oděv (nemusí být nutně indiánský)
  • šerpu
  • pohoštění pro ostatní
  • bystrou hlavu i oči - nalezení další zprávy bude důležité...
  • pohodlný polštářek na sezení
  • orlí pera na přiznání (případně Svitek březové kůry)

pro členy:

  • věci do klubovny (např. ty které se řekli, že v ní každý nechá)
  • peníze na příspěvky do LLM na rok 2007 (student: 300; dospělí, pracující, rodina: 450; děti do 15 let: 180,-;)
  • pokud byste rádi přispěli na kmenový strom, tak tento příspěvek
  • peníze na příspěvek na provoz kmene (jako třeba svázání kroniky atp) - návrh hospodářky 200,-

co se peněž týká, není nutné zaplatit na jednou - případně je možné je zaslat na můj účet (předám pak do kmenové kasy)

Případné dotazy směřujte na mě. Účast mi prosím potvrďte - abych měl přehled, kolik lidí se při hře ztratí :-D.

ps : prosím o walkmail

Hezký den a na shledání se těší

Yučikala
ohnivec kmene anagi Oyate
http://wanagi.yucikala.net

powered by © Pavel Spáleny web engine - Yučikala Wičaša www.yucikala.net