www.woodcraft.cz

Pracovní schůzka

(19.1. 2008)

zúčastnění: Hynďa, Hanka, Padre, Yuči, Inachča, Tinači

foto č.1
 
foto č.2
(pro zvětšení klikni na obrázek)

Den po dni, týden po týdnu plynul, prožili jsme vánoční svátky a najednou jsme si museli začít zvykat na změnu letopočtu v kalendáři. Tak už ne rok 2007, ale 2008. Nastoupil leden. V kalendáriu se objevila zpráva a pozvání na pracovní setkání. Původně do Prahy, ale vše se mění, tak se změnilo i místo setkání. Akce proběhne ne v Praze, ale opět v Přelouči v sobotu 19. ledna. V přesně dohodnutou hodinu, indian time kupodivu odpadl, zastavuje na parkovišti u kostela Yuči se svým zahraničním samohybem. Mimo Yučiho vystupuje z vozu i Tina a Inachča.

Naše přeloučská frakce kmene si na toto odpoledne připravila opravdu bohatý program. Naše heslo zní: „Žádná nuda“. A tak na protažení hned na začátku – procházka k řece. Yuči je samé překvapení a tak se pohotově převléká do apartních bezdomoveckých montérek - prý proti ušpinění (ale kdo ví?) - a vyrážíme. Od původního záměru strávit čas u ohně jsme nakonec ustoupili. Prudký vítr by jej neumožnil vůbec zapálit.

Po návratu na faru rozehráváme bohatou škálu soutěží. Jede se naostro, každý sám za sebe – nikdo se nemůže vymlouvat na neschopnost druhého. Hádání předmětů, poznávací kartičky, doplň věty, vědomostní test, poznej řemeslo. Samé body, tu méně, tu více, každý má možnost zvítězit. Pomyslné zlato nakonec získala Inachča, bodové rozdíly však byly skutečně minimální.

Čas zbyl i na popovídání, tradiční zob a také, aby se neřeklo, na vyrábění. Hynďa pletl, Yuči korálkoval, Tina šila, Hanka pletla též, a zbytek alespoň okukoval a dával jistě velmi hodnotné a všemi dobře přijímané rady. A tak jak to bývá, nikdo ještě nepřišel na to proč, při dobré zábavě a v dobré společnosti čas plynul, přímo utíkal a přiblížil se konec. Loučení, odjezd a doufáme také chuť u všech po novém setkání.

Zapsal

Padre

foto č.3
(pro zvětšení klikni na obrázek)
powered by © Pavel Spáleny web engine - Yučikala Wičaša www.yucikala.net