www.woodcraft.cz

Sněm Lázně Bělohrad - Arja chalupa

(21.10. 2005 - 22.10. 05)

zúčastnění: Arja, Inachča, Lenka, Wanyanka, Yuči, Marťule, Bára

Pátek

V pátek v brzkých ranních hodinách1 jsme se sešly s Arjou na obvyklém místě a zamířily na Hlavní nádraží, odkud nám jel vlak až do Lázní Bělohrad2.

cesta

Ostatní dorazí až odpoledne, ale my jsme se rozhodly jet dříve, abychom stihly zatopit a trošku poklidit zahradu. (To měla v plánu Arja.) Cesta vlakem byla dlouhá, takže jsme málem usnuly. Po příchodu do chalupy jsme se shodly, že přijet do dřív byl vážně dobrej nápad - vážně tady byla zima!3 Prvním úkol tady byl - zatopit. Povedlo se. Ale po nějaké době jsme zjistily, že super dokonalý systém vytápění funguje pouze ve světnici. Arja naštěstí brzy zjistila, v čem je problém. (Zapomněla otevřít přívod pro vytápění ložnic.4)

Daly jsme si čaj a něco malého k snědku. Už jsme se trochu zahřály a tak zřejmě proto Arju napadlo, že pojede nakoupit - na kole. Nevím jak se jí podařilo přemluvit i mě, ale začala jsem toho litovat už v půlce cesty.5

Po návratu do vyhřáté chalupy opět následoval čaj a pak hurá do práce. Arja se rozhodla že akčně shrabe a spálí všechno listí na zahradě - tak jsem jí v tom nechala a šla štípat dřevo - abych se trochu uklidnila. Listí bylo na dlouho, dřevo taky, tak jsem toho nechala a co bylo jsme nanosily do chalupy.

Daly jsme si polední pauzu a oběd. Odpoledne měla přijet Lenka, tak jsem jí šla naproti k busu, zatímco se Arja opět vrátila ke svému listí.6 Když jsem se vrátila i s Lenkou, tak jsme šly Arje asistovat, což bylo téměř zbytečné. Hlavním cílem teď bylo už jen pálení a uzení čehokoliv v blízkosti ohniště. Touto záživnou činností jsme se zabavily na celé odpoledne.

Večer dorazil Yuči s Wanyankou a Bárou. Konečně to v chalupě trochu ožilo. O pár hodin později dorazila i Marťule. Večerní debaty se protáhly až do pozdních nočních hodin.7

Sobota

cesta

Ráno nás vzbudila jako obvykla Arja - už zase nemohla dospat.8 Následovala snídaně - čaj, kafe + co dům dal = snídaně o několika chodech. Dost dlouho nám trvalo, než jsme se po předešlém večeru vzpamatovali a probrali, takže zhruba po hodinové snídani jsme teprve začali něco dělat.

cesta

Na plánu bylo sportovní dopoledne. Na rozcvičení petanque, po té ringo, lyžování kolem bazénu (Arja) a na závěr koupání (v krytém bazénu pouze otužilí jedinci.)

Následoval oběd - záhadné bramboráčky. Po obědě měla zasedat ROPka, ale jelikož nás kapku tlačil čas, tak jsme zahájili ROP už v průběhu přípravy oběda, čehož se ujala paní domácí Arja.9 Po ROP jsme poobědvali a přesunuli se ven na zahradu, kde byl zahájen sněm. Marťule byla slavnostně přijata do kmene, Yuči získal titul Orlího sagamora a my ostatní jsme si začali uznávat činy.

cesta

Následovalo prohlášení jednotlivých funkcionářů10 a přesun do chalupy. V chalupě Bára přijala lesní jméno Ayuta - Ité a sněm dále pokračoval ve slavnostním duchu sestavováním kalendária na zbytek roku a rok příští. Naplánovali jsme si spoustu hezkých akcí a hlavně tábor.

Následovala večeře a po ní spousta dobrůtek což skvěle doplňovalo atmosféru příjemně začínajícího večera. Setkání o tomto víkendu bylo původně naplánované až do zítřka, ale nakonec jsme se, ani nevím proč, rozhodli, že ho ukončíme dřív. Tak kolínští členové odjeli dnes večer společně s Marťulí a já s Arjou a Lenkou jsme zůstali. (Ale ne o moc déle, odjeli jsme společně druhý den - v neděli dopoledne.)

Inachčawin (s komentáři písmáka)


1 Asi tak v 5:30 (poznámka písmáka)
2 Pomineme - li detail, že jsme v Chlumci nad Cidlinou přestoupily na vlak další. (poznámka písmáka)
3 No jo, ono tam bylo asi tak 4 stupně nad nulou. (poznámka písmáka)
4 Stane se no. (poznámka písmáka)
5 Tak to je dobrá, já toho litovala asi tak po 50metrech. To bylo šílený. Stále byly 4 nad nulou. Jako věkově starší prostě měla rázně tento způsob dopravy do samoobsluhy odmítnout a bylo by to. Ne, ona se raději nechá překecat cvokem jako já. (poznámka písmáka)
6 Není listí jako listí. (poznámka písmáka)
7 Jak by se taky neprotáhly, když jsme u toho koukali na televizi a poslouchali Yučiho notebook. (poznámka písmáka)
8 Jak, že jsem nemohla dospat? Vy by jste jinak prospali celé dopoledne. (poznámka písmáka)
9 Já jí dám paní domácí, to si ještě odskáče. (poznámka písmáka)
10 No to zní fakt divně, asi to bude tím, že tohle připisuji já. (poznámka písmáka)

powered by © Pavel Spáleny web engine - Yučikala Wičaša www.yucikala.net